Träna med musik: skydda din mobil

Mobilen är en fantastisk uppfinning, särskilt för oss som älskar att träna till musik. Det är skönt att kunna skapa spellistor, sätta i hörlurarna och sedan gå ut och jogga eller ha eget zumbapass i vardagsrummet. Tänk på att skydda din mobil då träning kan vara ett riktigt äventyr för våra mobiltelefoner.

Skydda din mobil med ett riktigt bra skal

Det spelar ingen roll vilken träningsform som du håller på med så vill du ju ta med din mobil och kunna träna till musik. Vare sig du gillar att bara sätta på en bra spellista och dansa loss och förbränna kalorier i ditt hem eller om du tar med mobilen när du joggar i skogen eller är på gymmet, så är det riktigt smart att alltid se till att mobilen är skyddad. Att köpa ett bra skal behöver inte vara dyrt. Det är en väldigt billig försäkring för att din mobil ska hålla under lång tid och klara lite tuffare tag. På sätt och vis kan man säga att mobilen är vår bästa vän för att komma i form. Du hittar ditt iphone 12 skal och laddare hos Teknikdelar, som naturligtvis också har allt du behöver till din Samsung eller annat märke. Teknikdelar har både snygga iDeal of Sweden och riktigt schyssta skal för runt 100-lappen.

Skapa olika spellistor

Ett tips för att verkligen träna effektivt och långsiktigt är genom att skapa olika slags träningslistor. Som musikälskare är det skönt att kunna röra sig till musik, men det är många som gör misstaget att bara skapa en spellista med favoritlåtarna och sedan träna till den. På vilket sätt kan det vara ett problem för din träning? För att kroppen ska må bra behöver du både träna högintensivt och lågintensivt. När du tränar högintensivt som joggning, crosstrainer eller HIIT, då vill du ha mer puls i musiken. Men din kropp behöver också lågintensiv träning som gång, powerwalking och långsam joggning eller cykling. Om du alltid har samma slags låtar kommer du troligtvis röra dig med samma puls hela tiden. Istället bör du skapa särskilda låtar för särskilda pass. Börja alltid med lite lugnare låtar så att du kan värma upp. För ett joggingpass kan du välja att ha lite snabba låtar för att hålla igång. När du ska träna lågintensivt är det smart att ha lugnare låtar, naturligtvis med puls och en bra takt, men musik som samtidigt gör att det blir naturligt att promenera eller jogga lite långsammare.

Intervallträning

För att träna är det också viktigt med intervallträning. Skapa en låtlista där du har en minut superintensiv musik, sedan har du tre minuter lugnare musik, en minut intensiv och så vidare. Tänk igenom vilka träningspass du behöver göra och se till att du har olika listor så att din kropp får träna på ett varierat sätt. Du kan också gå ut på Spotify och iTunes och köpa bra album för just träning.